Intoxicatie

U bent hier:
Estimated reading time: 2 min

Naast lichaamseigen giftige stoffen, het resultaat van de stofwisseling, nemen we ook  via de ademhaling, de nieren, de lever, de darmen en de huid toxische stoffen op. Eveneens vormt onze moderne eet- en leefgewoonten zoals kant-en-klaar voeding, fastfood, tabak, koffie, zwarte thee, alcohol, zware metalen en  pesticiden een bron van afval voor ons lijf. Tel daar het overdadig gebruik van moderne deodorants, shampoos, zeep, douchegel en parfums met hun synthetische ingrediënten eens bij op.  … Zelfs psychische druk veroorzaakt afvalstoffen.

Daarbij leven we in een wereld waarin veel chemische stoffen in het milieu terecht komen. Stoffen waarvan we veelal geen idee hebben wat die op lange termijn voor gevolgen hebben. Onderzoekers vinden in gebieden ver van de bewoonde wereld (gletsjertoppen, noord- en zuidpool, tropische eilandjes) zelfs dioxinen, pesticiden, pcb’s en andere sporen van onze industrie. In drinkwater worden resten aangetroffen van hormoonpreparaten en antidepressiva. In sommigen landen wordt nog DDT gebruikt als bestrijdingsmiddel en resten daarvan krijgen we binnen met de bespoten voedingsmiddelen en dit slaan we voor de rest van ons leven op in vetweefsel en organen. Plastic is een veel gebruikt verpakkingsmateriaal voor voedingsmiddelen. In dit plastic zitten weekmakers (phtalaten) en die kunnen hormonale functies in ons lichaam verstoren doordat ze wat hun werking betreft lijken op het vrouwelijke hormoon oestrogeen.

Amalgaamvullingen bevatten o.a. kwik. Als kwik vrijkomt uit de vullingen wordt het opgenomen in diverse organen en kan daar gedurende vele jaren opgeslagen blijven. Dit geldt ook voor lood en andere zware metalen. Vaccins bevatten vaak metalen als conserveringsmiddel, bijvoorbeeld aluminium of kwik.

Zo worden in de loop van ons leven in organen en vooral ook in het systeem van Pischinger, het waterige milieu in het onderhuidse bindweefsel dat alle organen omgeeft, veel afvalstoffen opgehoopt die het gezonde herstelvermogen van het lichaam kunnen gaan blokkeren.

De natuurgeneeskunde gaat uit  van het feit dat een gezond lichaam in principe een zelfherstellend vermogen heeft. Een ziek lichaam betekent dan ook dat er in het lichaam een verstoring is opgetreden en dat het natuurlijke evenwicht uit balans is geraakt, waardoor het zelfherstellend vermogen min of meer geblokkeerd is. Belasting met toxische stoffen kan één van de belangrijke oorzaken zijn van dit ‘uit balans raken’ en kan daarmee de basis vormen voor vele ziekten.

Er zijn diverse manieren om het lichaam te ontgiften. Globaal kunnen we onderscheid maken tussen ontgiftingsmethodes die het lichaam specifiek reinigen van een bepaalde belastende stof en methodes met een brede algeheel reinigende werking.

Specifieke gerichte ontgifting is bijvoorbeeld het gebruik van fytotherapeutische middelen om gifstoffen uit het systeem te verwijderen. De specifieke ontgifting volgt meestal nadat met een VEGA-test aanwijzingen zijn gevonden voor bepaalde specifieke belastingen die bij het ziekteproces van de betreffende persoon een rol kunnen spelen.

Een brede algehele ontgifting kan ook preventief worden toegepast. Voordat er sprake is van een ziekteproces. Immers: voorkomen is nog altijd beter dan genezen.

Vraag altijd eerst een deskundig advies voordat u gaat ontgiften of een reinigingsprogramma gaat volgen. Bij alle vormen van ontgiften kunnen beginreacties optreden, die om een deskundige begeleiding vragen.

Intoxicatie leidt tot allerlei kwaaltjes en ziektes
U krijgt te kampen met allerlei ongemakken en blokkades zoals vermoeidheid, neerslachtigheid, verkoudheden, menstruatieklachten, pijnlijke spieren en gewrichten, haaruitval, hormonale stoornissen, hoofdpijn, huidaandoeningen, stress gevoeligheid etc.

Was this article helpful?
Dislike 0