Gezondheid begint met de eerste stap

Veel mensen met deze "vage" gezondheidsklachten gaan lukraak "shoppen" op de "gezondheids-groeimarkt". Maar... wat voor de één een prima behandelvorm is, hoeft voor de ander geen succesformule te zijn. Elk mens is uniek en elk lichaam heeft zijn eigen formule.

Missie

Iedereen heeft het recht op een gezond leven, zonder de beperkingen van een falende gezondheid of ziekte

Visie

Ondersteuning bieden aan het bereiken van een optimale gezondheid, zodat iedereen een waardig en rijk leven kan leiden, op zowel lichamelijk, emotioneel, mentaal als energetisch vlak.

Waarden

Betrouwbaar, betrokken, integer en deskundig.

Introductie

Steeds meer mensen lopen tegen de grenzen van de reguliere geneeskunde aan. Meer dan 70% van alle patiënten hebben (vage) klachten waar geen duidelijk bruikbare oorzaak voor gevonden wordt.

Dit kan variëren van een langdurig bestaand onbehaaglijk gevoel, tot  een niet te verklaren gevoel van “niet fit zijn”. Chronische ongemakken zoals moeheid of energiegebrek, allergieën, slaapstoornissen, pijnklachten, huiduitslag of schimmelinfecties kunnen zeer verschillende oorzaken hebben.

Als het lichaam een gerichte poging doet het verstoorde evenwicht te herstellen kan men spreken van een acute ziekte. Soms is de natuurlijke geneeskracht van het lichaam – ook wel weerstand genoemd – niet meer in staat adequaat te reageren op ziekten of stoornissen en kan niet meer op eigen kracht een nieuw evenwicht creeren. Dan ontstaan er chronische klachten.

Veel mensen met deze “vage” gezondheidsklachten gaan lukraak  “shoppen” op de  “gezondheids-groeimarkt”.  Maar… wat voor de één een prima behandelvorm is, hoeft voor de ander geen succesformule te zijn. Elk mens is uniek en elk lichaam heeft zijn eigen formule.

Uw eerste stap zou kunnen zijn een afspraak te maken in mijn praktijk om de oorzaak van deze (vage) klachten te kunnen achterhalen en naar aanleiding daarvan gerichte en efficiënte stappen te ondernemen.

Doelstelling

Als natuurgeneeskundig therapeut ben ik altijd op zoek naar de achterliggende oorzaak van de klachten waarmee mensen bij mij in de praktijk komen.  

In de natuurgeneeskunde streeft men namelijk altijd naar een holistische aanpak. Daarom worden de klachten die iemand heeft niet als op zichzelf staand beschouwd, maar gezien als onderdeel van het hele lichaam.

In mijn praktijk ga ik, samen met de cliënt, op zoek naar antwoorden op de vragen: wat is de oorzaak van mijn klachten en waarom heb ik deze ziekte?  Door de oorzaak van de verstoring op te sporen en aan te pakken voorkom je dat een ziektebeeld telkens weer terug komt.

Het doel van mijn  behandeling is om het zelfgenezend vermogen van het individu aan te zetten. Als dit op de juiste manier gebeurt, zal niet alleen het lichaam, maar ook de geest weer in balans kunnen komen.

Jarenlange ervaring​

Paramedisch opgeleid therapeut, met ruim 17 jaar ervaring met de VEGA-Test. Continue verbeterd door bij- & nascholing en intercollegiale toetsingen.

Persoonlijk afgestemd​

De zorgverlening die ik geef is persoonlijk. Ieder mens is immers uniek en  iedereen heeft recht op persoonlijke aandacht

Holistische benadering

Het lichaam heeft een zelfgenezend vermogen, de natuur- geneeskundige behandeling is erop gericht dat vermogen te stimuleren

Beroepsorganisatie

Aangesloten bij de BATC (Belangen Associatie Therapeut en Consument)

Vragen? Zoek in de kennisbank.