Kleurenpunctuur

Licht:
Levende cellen bevatten lichtdeeltjes, de zogenaamde biofotonen.
Biofotonen geven informatie door aan andere cellen via het licht. Cellen zenden licht uit maar kunnen dit via specifieke punten ook opnemen. Energiemeridianen zijn in feite lichtkanalen. De huid is het orgaan dat dit licht kan opnemen. Met licht en kleur worden (acupunctuur)punten maar ook (voetreflex)zones of huidsegmenten behandeld.

Blokkades:
Kleurenpunctuur (volgens Peter Mandel) combineert de kennis over de werking van licht en kleur met de leer van de meridianen en acupunctuurpunten uit de traditionele Chinese geneeskunde. Doel is de blokkades in de informatiestroom binnen het lichaam op te lossen, waardoor de oorzaak van pijn of ongemak wordt opgeheven. Behandelingen met kleur helpen tevens om inzicht in de achterliggende oorzaken van onze klachten te laten ontwaken. Het licht dringt door tot in diepe lagen van ons bewustzijn.

Harmonie
Met kleurenpunctuur worden nauwkeurig gedefinieerde kleurenfrequenties via de huid in het lichaam gebracht via deze voorkeurspunten. Deze punten en zones hebben als het ware een antennefunctie. De trillingen van de verschillende kleurenfrequenties brengen de helende informatie over op de te behandelen cellen. Doordat de kleurenpuncturist dit heel gericht doet, zullen zowel de trillingen van de cellen als die van de kleurenfrequenties met elkaar harmoniseren. Dat heeft een groot helend effect.

Kleurenpunctuur
Een vermindering van vitaliteit is in feite een ‘licht- en kleurtekort’. Kleur is levensenergie die informatie draagt. Elke kleur heeft een specifieke uitwerking waarmee balans in lichaam en geest kan worden verkregen.

In 2018 en 2019 heb ik bij het Instituut voor Kleurenpunctuur in Amsterdam de opleiding gevolgd. Omdat ik geen examen heb gedaan, ben ik geen gediplomeerde therapeute betreffende de kleurenpunctuur. Wel kan ik in mijn praktijk ondersteunend werken met kleuren om het lichaam zo goed mogelijk in balans te brengen zodat de, met de VEGAtest uitgeteste, middelen een zo optimaal mogelijk resultaat zullen geven.

Kleurenpunctuur is een pijnloze therapie, geschikt voor jong en oud, die voor zowel lichamelijke als geestelijke klachten kan worden toegepast.

Vragen? Zoek in de kennisbank.