Peer-reviewed studie in Nature: nanodeeltjes vaccin kunnen hersenschade veroorzaken

Nanodeeltjes zoals die in het Pfizer/BioNtech vaccin, dat inmiddels aan honderdduizenden Nederlanders is toegediend, kunnen hersenschade veroorzaken. Dat is geen complottheorie, maar werd vastgesteld in een wetenschappelijk onderzoek dat in april 2018 in ‘Nature‘ werd gepubliceerd. Vandaar dat minister Hugo de Jonge vorig jaar wel moest toegeven dat deze nanodeeltjes ‘een risico’ vormen.

Nieuw onderzoek door wetenschappers toont aan dat wanneer cellulaire barrières worden blootgesteld aan metalen nanodeeltjes, cellulaire boodschappers vrijkomen die schade kunnen toebrengen aan het DNA van zich ontwikkelende hersencellen.
Tijdens hun interacties met cel membranen en de internalisering in cellen worden essentiële signaalpaden en processen veranderd,’ aldus de analyse van de studie op Science Daily.

Internalisering is het proces waarbij, in deze context, cellen zich bepaalde regels eigen maken, zodat deze regels na verloop van tijd niet langer worden beschouwd als van buitenaf opgelegde voorschriften, maar als richtlijnen die de cel zelf heeft gekozen. De metalen nanodeeltjes zorgen er dus voor dat de cel een “sociaal gewenst “ gedrag gaat vertonen.

Naast het beïnvloeden van de gezondheid van direct blootgestelde cellen kan de internalisering van nanodeeltjes ook op schadelijke wijze aangrenzende cellen aantasten, waardoor deze beschadigde cellen hun schade ook aan omliggende cellen kunnen doorgeven.

De  nanodeeltjes die in het Pfizer vaccin zitten hoeven dus niet zelf door deze cel barrière heen te dringen om toch DNA schade aan menselijke hersenen te kunnen aanrichten.
Die schade kan vrijwel onmiddellijke gevolgen voor de gezondheid hebben, maar zich ook pas na weken, maanden of zelfs jaren openbaren.

In het artikel ‘Nasal Covid Swabs with Nanoparticles Cause Brain Damage‘ (PDF) legt John O’Sullivan (Principia Scientific) een rechtstreeks verband tussen nanodeeltjes en de corona testen, die de meeste mensen als bijzonder vervelend ervaren, omdat een lange wattenstaaf tot zeer diep in de neusholte wordt gestoken. Overigens is uit een zeer recente peer-reviewed studie gebleken dat het nut van het afnemen van dergelijke neusswabs bij mensen die verder gezond zijn of slechts lichte klachten hebben, niet is aangetoond.

Delen:

On Key

Gerelateerde Blogs

Vragen? Zoek in de kennisbank.