Persoonlijke introductie

Probeer niet iemand te worden van succes , maar van waarde. (Albert Einstein)

Mijn naam is Renée van der Meer en ik ben in 1952 geboren in Leeuwarden. Mijn ouders hadden  een bloemenwinkel.
Het ondernemen is er mij dus met de paplepel ingegoten. Na het afronden van de Rijks-HBS (HBS-B) in Leeuwarden, ben ik in 1970 naar Utrecht verhuisd en heb daar de opleiding Oefentherapie Cesar gevolgd. In mijn stage periode heb ik o.a. in het UMCG en in het Scheper Ziekenhuis in Emmen gewerkt. In dit laatste ziekenhuis ben ik na mijn diploma blijven “hangen” en heb hier met veel plezier 2 jaar gewerkt. Na deze 2 jaar ben ik naar Zwitserland verhuisd. In Zwitserland heb ik gewerkt als “Krankengymnastik” in de Reumakliniek in Leukerbad. Deze kliniek had ook een opleiding Fysiotherapie. Gedurende de tijd dat ik werkzaam was in deze kliniek heb ik deze opleiding met succes afgerond.

Het werken in het buitenland beviel mij uitstekend. Na Zwitserland ben ik nog een jaar als fysiotherapeute werkzaam geweest in Wendlingen, Duitsland (dichtbij Stuttgart).

In de barre winter van 1979 ben ik terug naar Nederland verhuisd. In 1980 heb ik op advies van mijn toenmalige huisarts een eigen praktijk Oefentherapie Cesar in Drachten gestart (mijn Zwitserse diploma fysiotherapie is in Nederland jammer genoeg niet erkend).
In 2006 heeft mijn collega deze praktijk overgenomen. Deze praktijk bestaat nog steeds en is inmiddels een bekend adres in Drachten en omgeving.

Buiten deze praktijk om heb ik destijds nog vele bestuurlijke activiteiten ontplooid, onder andere in het landelijke bestuur van de beroepsgroep oefentherapie Cesar. In het kader van de oefentherapie heb ik aanvullende opleidingen gevolgd.

In 2001 ben ik  in aanraking gekomen met de VEGAtest. Ik heb mij destijds uitvoerig laten informeren over dit apparaat, enerzijds omdat alles wat met gezondheid te maken mij altijd heeft geboeid, anderzijds omdat ik duidelijk op zoek was naar een nieuwe uitdaging. Toen mijn interesse was gewekt heb ik de opleiding tot gecertificeerd therapeut in Nederland gevolgd. Aansluitend heb ik het apparaat aangeschaft en aanvullend de VEGA-opleiding in Duitsland gevolgd. In 2003 ben ik, naast mijn werk als oefentherapeute Cesar in de maatschap Oefentherapie, officieel met mijn praktijk elektro-acupunctuur volgens VEGA gestart. In 2006 heb ik mijn werkzaamheden als oefentherapeute Cesar beëindigd en me volledig gericht op de praktijk elektro-acupunctuur.

De praktijk is in 2010 verhuist naar Leek, Lorentzpark 5. Hier heb ik gedurende 9 jaar mijn praktijk verder kunnen uitbreiden.

Gedurende de afgelopen 19 jaar dat ik met de vegatest werkzaam ben geweest, heb ik vele opleidingen en cursussen gevolgd in binnen- en buitenland.

Recent is de praktijk verhuisd naar Zuidlaren, Berkenweg 1.

Vragen? Zoek in de kennisbank.