De behandeling

De zorgverlening die ik geef is persoonlijk. Ieder mens is immers uniek en  iedereen heeft recht op persoonlijke aandacht. Iedereen heeft een op hem of haar gerichte specifieke benadering en behandeling nodig. Daarbij behandel ik niet alleen maar de ziekte of stoornis, maar de persoon zelf, de hulpvrager.

De behandeling kan preventief  (voorkomen van klachten en/of ziekten), curatief  (het helpen bij de  genezing van een ziekte of aandoening), of palliatief  (het richten op de kwaliteit van leven) zijn. Het is daarbij ook de bedoeling ieder mens te helpen meer inzicht te geven in het eigen ziekteproces en de te volgen weg naar gezondheid.

Als iemand bij mij een afspraak maakt zal ik, indien wenselijk, starten met een intake gesprek om de hulpvraag duidelijk te krijgen.  Afhankelijk van de uitkomst van de intake en de hulpvraag zal de behandeling gericht zijn op De 5 natuurprincipes. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de VEGA-test. Naar aanleiding van de uitkomst van de test zal een behandelplan voorgelegd en besproken worden.  

Als ik met mijn kennis en kunde de hulpvrager niet adequaat denk te kunnen behandelen, zal ik altijd adviseren contact op te nemen met een reguliere arts of regulier opgeleide zorgverlener.

Bij indicaties kunt u een idee krijgen voor welke klachten u een afspraak kunt maken in mijn praktijk.

De behandeling kan bestaan uit:

Handige tips voor een optimale test:

Het wordt afgeraden op de avond van de dag voorafgaande aan de meting  veel glazen alcohol te nuttigen. Een glaasje wijn bijvoorbeeld kan geen kwaad.
Voor de meting op de dag zelf liever niet te veel koffie drinken ( ook hier kan een kopje koffie geen kwaad) en indien mogelijk 48 uur voor het onderzoek geen sterk werkende medicijnen te gebruiken, behalve wanneer die voor u van levensbelang zijn. Op de dag van onderzoek weinig cosmetica, liever geen olie of vetten gebruiken, zeker niet op uw handen. Het dragen van luchtige kleding is aan te bevelen, in ieder geval geen nauwe of strak zittende kleding zoals korsetten. Menstruatie is voor de diagnostiek geen probleem. Maak er echter wel melding van.
Geen panty of nylons dragen tijdens het onderzoek. De eerste test (energiescreening) gaat via de blote voeten. 
Kom zo rustig en ontspannen mogelijk aan, niet verhit en niet onderkoeld.
Naderhand: Denk er aan veel water te drinken

Met name het eerste consult duurt minimaal 1,5 uur. Neem dus ruimschoots de tijd. Er is niets vervelender dan dat u gestrest raakt omdat u te laat op uw volgende afspraak komt.

COVID-19 “protocol”

Het COVID-19 protocol dat ik hanteer in de praktijk is het protocol “Gezond verstand”. Bij mijn deur hangen dan ook geen verboden en geboden.

Logisch lijkt mij dat u bij verkoudheid, griep, hoesten of benauwdheid en/of koorts even telefonisch contact met mij opneemt. 
Dit geldt ook als uw huisgenoten en/of gezinsleden deze verschijnselen vertonen.

Mocht u in de afgelopen 14 dagen besmet zijn geweest met COVID-19 en/of in aanraking bent geweest met iemand die mogelijk besmet was,neem dan ook contact met mij op voor overleg.

De praktijk wordt, net zoals voor de crisis,zeer regelmatig schoongemaakt en ontsmet. Ik zie geen reden hier drastische veranderingen in aan te brengen.
Dit is business as usual.

Om overbodig fysiek contact te vermijden kan ik u testen via de biotensor.

Zijn er verder nog onduidelijkheden of vragen, bel of mail mij even.

 

 


Vragen? Zoek in de kennisbank.