Mainstream media geeft eindelijk toe dat ‘Long Covid’ vaak ‘Long Vax’ is

De mainstream media hebben eindelijk toegegeven wat veel mensen al lang begrepen. Volgens het tijdschrift Science lijden veel mensen die aan “long Covid” lijden, eigenlijk aan “long vax”.

Childrenshealthdefense.org meldt:

Mainstream publicaties en regelgevende instanties zijn gezwicht voor de druk van het publiek om toe te geven dat het COVID-19 vaccin verwondingen kan veroorzaken zoals myocarditis en pericarditis – maar tot voor kort publiceerden ze weinig of niets over het grote aantal mensen dat aan auto-immuunziekten lijdt na vaccinatie.

Onlangs publiceerde het tijdschrift Science een artikel waarin werd bevestigd dat COVID-19 vaccins ook in verband worden gebracht met auto-immuunziekten, zoals dunne vezel neuropathie en posturaal orthostatisch tachycardie syndroom (POTS).

Science rapporteerde dat naast abnormale bloedstolling en hartontsteking, de COVID-19 mRNA vaccins aanleiding geven tot “een andere duidelijke complicatie”:

“Deze slopende reeks symptomen die lijkt op Long Covid, is meer ongrijpbaar geweest, het verband met vaccinatie onduidelijk en de diagnostische kenmerken slecht gedefinieerd.

Maar in de afgelopen maanden heeft wat sommigen Long Vax noemen een bredere acceptatie gekregen onder artsen en wetenschappers, en sommigen werken nu aan een beter begrip en een betere behandeling van de symptomen.” Ze omvatten een breed scala aan symptomen zoals aanhoudende hoofdpijn, ernstige vermoeidheid en abnormale hartslag en bloeddruk. De symptomen kunnen binnen enkele uren of weken na de vaccinatie optreden en zijn moeilijk te bestuderen, aldus de auteurs van het artikel.

Science meldt dat steeds meer onderzoekers diagnoses stellen die onder andere bestaan uit kleine vezel sensorische neuropathie, die tintelingen of elektrische schokken veroorzaakt, brandende pijn en problemen met de bloedsomloop, en POTS – een aandoening die de bloedsomloop beïnvloedt en kan resulteren in symptomen zoals licht in het hoofd, flauwvallen en een verhoogde hartslag – die optreden bij het opstaan vanuit een achteroverleunende positie.

De symptomen na de vaccinatie kunnen kenmerken van één of beide aandoeningen hebben. Mensen met long COVID kunnen soortgelijke symptomen hebben, aldus het artikel.

Kleine sensorische vezelneuropathie en POTS worden ook in verband gebracht met andere vaccins, zoals Gardasil, het humaan papillomavirus (HPV)-vaccin van Merck.

In een reactie op het artikel schreef Substacker Igor Chudov dat de auteurs het lijden erkennen, maar het ook minimaliseren door ten onrechte te beweren dat het zeldzaam is. “Het gaat maar door over hoe ‘zeldzaam’ verwondingen door vaccins zijn.”

Vaccin gerelateerde auto-immuunziekten worden onder gerapporteerd

Wetenschappers van de National Institutes of Health (NIH) probeerden in 2021 patiënten met Long Vax symptomen te bestuderen en te behandelen. Ze publiceerden een preprint rapport over hun werk, maar het onderzoek werd zonder uitleg abrupt stopgezet en de NIH heeft pogingen geblokkeerd om details te ontdekken over wat het agentschap al vroeg wist.

Science citeerde ook eerder een onderzoek van Sujana Reddy waarin post-vaccin POTS werd vastgesteld, en een onderzoek dat vorig jaar door onderzoekers van het Cedars Sinai Medical Center in Nature Cardiovascular Research werd gepubliceerd en dat COVID-19 en het vaccin in verband bracht met POTS.

Ander peer-reviewed onderzoek rapporteerde soortgelijke verbanden en heeft een breed scala aan effecten op het immuunsysteem en neurologische effecten van het COVID-19 vaccin aangetoond.

“Je ziet één of twee patiënten en je vraagt je af of het toeval is,” vertelde Anne Louise Oaklander, M.D. Ph.D., een neuroloog en onderzoeker aan de Harvard Medical School, aan Science. “Maar tegen de tijd dat je er 10, 20 hebt gezien,” ging ze verder, “is er rook, dan is er vuur.”

Naast Oaklander, een toponderzoeker op het gebied van kleine vezelneuropathie, gaven vele gerenommeerde specialisten allemaal commentaar op hun lopende onderzoek naar auto-immuunziekten in verband met COVID-19 vaccinatie.

Het artikel meldt ook dat “regelgevende instanties in de VS en Europa zeggen dat ze geen verband hebben gevonden tussen COVID-19 vaccins en kleine vezelneuropathie of POTS”.

De Duitse minister van Volksgezondheid Karl Lauterbach heeft “erkend dat long Covid-achtige symptomen na vaccinatie een echt fenomeen zijn,” meldde Science ook.

De kracht van patiëntenbelangenbehartiging

Artsen en onderzoekers spreken zich eindelijk uit vanwege het werk dat gedaan wordt door patiënten met vaccinatieschade.

“Het merendeel van de belangenbehartiging die plaatsvond om deze onderzoekers zover te krijgen dat ze bereid waren om zich uit te spreken, gebeurde op de werkvloer met hun eigen patiënten. Dus dat is de kracht die patiënten hebben.”

Newall, die lijdt aan de COVID-19 vaccin-gerelateerde auto-immuunziekte, zei: “Het beste advies en de beste steun die ik over mijn bijwerkingen heb gehad, kwamen rechtstreeks van andere gewonden. Zij zijn een reddingslijn voor mij geweest. Ik wist alleen dat ik om een huidpunctiebiopsie moest vragen omdat andere gewonden me dat hadden gezegd op basis van mijn symptomen.

Zelfs toen ik wist waar ik om moest vragen, wilde de eerste neuroloog wachten en andere onderzoeken doen omdat hij zei dat dunne vezelneuropathie zich normaal gesproken niet zo voordoet als bij mij. Ik zei tegen hem dat we ons in onbekende [sic] wateren bevinden en al doende leren, dus doe alsjeblieft de test. Uiteindelijk, na maanden wachten, testte hij me en ik was positief voor small fiber polyneuropathy.”

Immuunreactie op spike-eiwit

In het artikel van Science wordt verondersteld dat de symptomen van Long Vax veroorzaakt kunnen worden door een immuunreactie op het SARS-CoV-2 spike-eiwit.
Science schrijft: “Eén theorie is dat sommige mensen na vaccinatie een nieuwe ronde antilichamen aanmaken die gericht zijn tegen het eerste. Die antilichamen zouden een beetje zoals spike zelf kunnen werken: Spike richt zich op een celoppervlakeiwit (ACE2)-receptor, waardoor het virus cellen kan binnendringen.”

Bernhard Schieffer, M.D, Ph.D., een cardioloog aan de Universiteit van Marburg, wordt ook geciteerd:

“De malafide antilichamen kunnen zich ook binden aan ACE2, dat helpt bij het reguleren van de bloeddruk en hartslag. … Als die antilichamen de ACE2-signalering verstoren, zou dat de hartkloppingen en bloeddrukschommelingen kunnen veroorzaken die bij POTS voorkomen.

Kleine vezelneuronen hebben ook de ACE2 receptor op hun oppervlak, dus in theorie zouden malafide antilichamen kunnen bijdragen aan neuropathie.”

Nodeloze gaslighting moet stoppen

Voorstanders van vaccinatie zeggen dat veel meer onderzoek naar dit soort ongewenste voorvallen noodzakelijk is.

“Dit is slechts een van de vele bijwerkingen waarover ze in dit artikel schrijven. Er moet nog veel meer werk worden verricht op dit gebied, er moet nog veel meer aandacht worden besteed aan een heleboel mensen die nu lijden,” zei Wilson.

Newell zei dat de kans op herstel groter is als vaccingewonden toegang krijgen tot vroege behandelingen.

“Maar dat vereist erkenning,” zei ze, en ze voegde eraan toe: “Net zoals het Guillain-Barré syndroom erkend wordt als een vaccinreactie, moeten ook de kleinevezelneuropathie en POTS erkend worden.”

Ze voegde eraan toe:

“Als er een medisch en financieel vangnet was geweest, samen met processen om de gewonden nauwkeurig te onderzoeken en ons adequaat te ondersteunen, dan zouden we al veel verder zijn dan we nu zijn en dan hadden zovelen niet nodeloos bij de dokter aan de schandpaal gehangen met allemaal nieuwe symptomen.

Ik zou willen dat degenen onder ons die vóór onze Covid-vaccins geen gebruik maakten van het medische systeem en nu plotseling met slopende en angstaanjagende symptomen werden geconfronteerd, op zijn minst onderzocht zouden zijn.

We hadden erkenning nodig, ook al zijn onze waarheden ongemakkelijk. Het is een pijnlijke en eenzame rit geweest die ik niemand zou toewensen. We moeten openlijk over reacties kunnen praten, want waar niet over gepraat wordt, leidt tot schaamte en isolement. Isolement kan tot zelfmoord leiden. We hebben veel te veel gewonden zelfmoord zien plegen.

We hebben jaren gewacht omdat onze reacties zouden kunnen leiden tot aarzeling over vaccins. Dat heeft de vooruitgang vertraagd. Wij maken deel uit van de wetenschap. De medische wereld moet onze bijwerkingen bestuderen om dit gloednieuwe vaccin veiliger te maken voor allemaal.”

“De kapitaalkrachtige financiers van Covid-vaccins hadden er geen probleem mee om er miljarden in te pompen zonder enige voorlopige gegevens – maar hun slachtoffers helpen is niet één van hun financiële prioriteiten,” merkte Chudov op.

Hij voegde eraan toe: “Dus de onderzoekers die de slachtoffers van de vaccins helpen, werken met tienduizenden dollars, terwijl de aandeelhouders van Pfizer genieten van hun miljardenoverwinning.”

Wilson, die ook een journaliste is die artsen en wetenschappers interviewt in haar programma, de “Aga Wilson Show“, voegde eraan toe: “Dit is geen gevecht tussen de anti en de pro-vax. het is een gevecht voor de gezondheid van mensen.”

Mainstream media geeft eindelijk toe dat ‘Long Covid’ vaak ‘Long Vax’ is

Delen:

On Key

Gerelateerde Blogs

Vragen? Zoek in de kennisbank.