Begin de dag met water en citroen

Uit onderzoek blijkt dat schoon water en vers geperste citroenen je een super energiestoot kan geven.De meeste Nederlanders daarentegen beginnen de dag met een kop koffie. Caffeïne stimuleert de bijnieren waardoor er meer kans is op bloedsuikerschommelingen en stress. Water met citroen hydrateert het lichaam waardoor je energiek wordt en helder kunt denken.

’s Nachts verliezen de weefsels in ons lichaam vocht en heeft het ’s morgens schoon water nodig om de gifstoffen weg te filteren. De meeste mensen gebruiken ’s morgens echter opkikkers als koffie om op gang te komen. Helaas ontneemt koffie vocht aan ons lichaam waardoor de watervoorraad van het lichaam ernstig afneemt; ook de essentiële mineralen en elektrolyten zoals natrium, kalium, calcium en mgnesium gaan daarmee verloren. Mensen voelen zich door koffie beter omdat caffeïne een positief effect heeft op de werking van de bijnieren. Er worden dan hormonen geproduceerd zoals epinefrine en norepinefrine; deze hormonen stimuleren het lichaam om opgeslagen suiker af te breken en in de bloedbaan te brengen. Daardoor ontstaat er een abnormaal hoge bloedsuikerspiegel.

Dit wordt zogenaamde “vuile energie” genoemd, omdat schadelijk is voor het lichaam. “Schone energie” produceert daarentegen energie voor de lichaamscellen. Alles wat we eten en drinken voorzien het lichaam van elektrisch geladen moleculen die de energieproductie op gang brengen.  Een positief geladen ion wordt een kation genoemd terwijl een negatief geladen ion een anion wordt genoemd. Het meeste voedsel dat we eten bestaat voornamelijk uit kationen, ons spijsverteringsproces daarentegen voornamelijk uit anionen. De citroen is één van de weinige levensmiddelen met een anionische werking. Dit betekent dat de citroen een krachtige negatieve lading draagt en extreem elektrisch actief is.

Een verse citroen helpt het lichaam te oxygeneren en maximaliseert de werking van de enzymen. De citroen stimuleert bovendien de natuurlijke enzymen in de lever. Dit helpt de lever om gifstoffen als urinezuur kwijt te raken en de galbuis schoon te houden.

Citroenzuur kan bijdragen aan de oplossing van calciumstenen. Het zuur kan in verbinding treden met calcium en daardoor alvleesklier- en nierstenen helpen verwijderen. Het kan tevens voorkomen dat calcium zich ophoopt in de bloedvaten, waardoor vaatziekten zouden kunnen ontstaan. Schoon water met citroen zorgt ook voor vochttoevoer in het lichaam. De citroen bevat veel vitamine C dat het immuunsysteem versterkt. Citroenen bevatten veel elektrolyten als kalium, calcium en magnesium. Daarbij is de citroen een goede bron van bioflavonoïde antioxidante fytonutriënten, het zogenaamde vitamine P. Vitamine P bestaat uit de flavonoïde glycosiden hesperetine en naringenine. Studies hebben aangetoond dat vitamine P de antioxidante werking van vitamine C versterkt. Deze bioflavonoïden verbeteren tevens de doorlaatbaarheid van haarvaten en de algehele doorbloeding. Dit is voornamelijk belangrijk voor het op peil houden van de bloeddruk. Deze antioxidanten helpen ook tegen zwelling en oedeem.

Stevia kan worden toegevoegd om een suikervrije limonade te krijgen.

Bron: Naturalnews.com

Delen:

On Key

Gerelateerde Blogs

Vragen? Zoek in de kennisbank.