Zwaar op de maag

Maagzuurremmers kunnen leiden tot een ernstig magnesiumtekort wat pijnlijke spierkrampen en hartritmestoornissen kan veroorzaken.
 
Jaarlijks belandt een deel van de patiënten die dagelijks maagzuurremmers slikt in het ziekenhuis met spierkrampen en hartritmestoornissen. Deze symptomen worden veroorzaakt door een ernstig tekort aan magnesium, een stof die essentieel is voor ons lichaam omdat ze zorgt voor de stevigheid van onze botten en een rol speelt bij het samentrekken van de spieren en de werking van de zenuwen.

Momenteel testen onderzoekers van het Radboud UMC bij een kleine groep patiënten een voedingssupplement uit. Het verlaagt de zuurgraad in de darm waardoor het ionkanaal zijn werk weer kan doen. De eerste resultaten zijn veelbelovend.

lees meer op: http://eoswetenschap.eu/artikel/magnesiumtekort-door-maagzuurremmer


Noot: de meeste maagzuurremmers bevatten aluminium, gekend als ‘ontrekker’ van magnesium (inderdaad, ook als bijstof in vaccins)…

Delen:

On Key

Gerelateerde Blogs

Vragen? Zoek in de kennisbank.