Tips bij vaccinatie

Alle jonge ouders in Nederland krijgen te maken met de vaccinaties van hun kinderen. Het advies van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) is hierbij voor veel ouders een belangrijke leidraad. Maar er zijn meer visies. Voor iedereen die een weloverwogen beslissing wil maken omtrent vaccinaties geeft onderstaand lijstje een aantal handreikingen:

 • In Nederland zijn vaccinaties niet verplicht, maar volgens het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) ‘wel verstandig’. Kinderdagopvangcentra of scholen mogen uw kind niet weigeren wanneer het niet alle vaccinaties heeft gehad.
 • Verdiep u in het onderwerp vóórdat uw eerste baby is geboren.
 • Overweeg later te beginnen met vaccinaties, zeker wanneer uw kind borstvoeding krijgt en niet geregeld naar de dagopvang gaat. Als u later begint, zullen bovendien een aantal vaccins komen te vervallen.
 • Zeg de afspraak om te vaccineren af wanneer uw kind ziek of niet lekker is.
 • Geef uw kind vanaf twee weken voor de afspraak bij het consultatiebureau extra vitamine C. Bij een homeopathische arts kunt u informeren naar de mogelijkheden voor het  gebruik van een homeopathisch middel dat is gemaakt van het vaccin.
 • Haal niet meerdere prikken tegelijk, maar slechts een.
 • Haal nooit het griepvaccin, ongeacht de leeftijd.
 • Lees vooraf de bijsluiter, zodat u weet van de bijwerkingen en de ingrediëntenlijst.
 • Geef bij thuiskomst, nadat uw kind een vaccinatie heeft gehad, nooit een Paracetamol. Houd uw kind 24 uur goed in de gaten. Na een week of twee reageert het immuunsysteem nogmaals, dus wees ook alert vanaf tien tot twintig dagen na de vaccinatie.
 • Overweeg Homeopathische Profylaxe (HP), ontwikkeld door de Australische arts Isaac Golden, als alternatief voor vaccins.
 • Als u wilt afwijken van het standaardschema in het Rijksvaccinatieprogramma kunt u losse vaccins  en combivaccins via de huisarts verkrijgen bij de apotheek of International Pharmacy.
 • Leer vroege symptomen van ziekte te herkennen en weet wat u moet doen.
 • Stimuleer de opbouw van het natuurlijke afweersysteem, bijvoorbeeld door gezonde voeding, voldoende slaap en het voorkomen van stress.

– See more at: http://theoptimist.nl/gezond-zonder-prikken-2/#sthash.8GxGhpjV.dpuf

Delen:

On Key

Gerelateerde Blogs

Vragen? Zoek in de kennisbank.