Gevaren in tandpasta en make-up

Zeep en tandpasta bevatten antibacteriële stoffen als triclosan. In allerlei plastic producten stoppen fabrikanten graag de stof bisfenol A, omdat die bijdraagt aan de sterkte, duurzaamheid en hittebestendigheid ervan. Weekmakers worden gebruikt om kunststoffen buigbaar te maken, bijvoorbeeld in medische toepassingen als bloedzakken en maagsondes. Meubels en elektronische apparatuur bevatten vlamvertragers. En in cosmetische producten als shampoos en dagcrèmes zitten parabenen, conserveringsmiddelen die schimmelvorming tegengaan.

Dit alles in doses die zo minimaal zijn dat er geen enkele reden tot zorg is, verzekeren vertegenwoordigers van de fabrikanten. Zo stelt de Nederlandse Cosmetica Vereniging. dat parabenen onmisbaar en volstrekt veilig zijn, ook voor kinderen.

Het zijn niet alleen overbezorgde consumentenorganisaties en oververhitte milieuactivisten die aan de bel trekken. Afgelopen woensdag, op de Nationale Milieudag 2014, deden enkele verontruste wetenschappers bij een Ronde Tafel een poging de beschikbare kennis op een rij te zetten.

Bron:

https://decorrespondent.nl/1324/waarom-je-geen-doemdenker-bent-als-je-gevaren-in-tandpasta-en-make-up-ziet/96226984084-e432305a

Delen:

On Key

Gerelateerde Blogs

Vragen? Zoek in de kennisbank.