Wie van de vier?

De laatste tijd krijg ik veel vragen over de corona vaccins. Welke is beter, geeft de minste bijwerkingen?

Alle corona injecties geen vaccinaties , het is een genetische manipulatie. Het is een wereldwijd  “experiment”. Een nieuwe technologie die zich nog in de testfase bevindt.

Iedereen die een COVID-19 vaccin krijgt in de periode 2021-2023, ongeacht van welke fabrikant, is in feite een proefpersoon in fase 3 van het vaccin onderzoek.

AstraZeneca en Janssen doen dit, net zoals Pfizer en Moderna, door het lichaam zelf een klein stukje van het coronavirus te laten maken. AstraZeneca en Janssen zijn zgn vectorvaccins. Pfizer en Moderna zijn mRNA vaccins.

Vectorvaccins (vectorvirusvaccins) behoren tot de groep van op genen gebaseerde vaccins, dus ook op basis van genetische manipulatie..

Deze vertegenwoordigen een nieuwe generatie vaccins waarvan het werkingsmechanisme duidelijk verschilt van dat van de klassieke vaccins:

–  Klassieke vaccins smokkelen ziekteverwekkers ( dood of verzwakt) of delen ervan het lichaam in . In alle gevallen wordt een karakteristieke vreemde stof (een antigeen genoemd) in het lichaam geïntroduceerd, zodat het immuunsysteem er specifieke antilichamen tegen ontwikkelt.

 – Vectorvaccins, op genen gebaseerde vaccins.  In plaats van een afgewerkt antigeen, introduceren ze de genetische blauwdruk van een antigeen in het lichaam. De lichaamscellen gebruiken deze instructies zelf om het vreemde antigeen (bijv. een bacterieel eiwit) te assembleren. Assembleren  is het samenvoegen van verschillende onderdelen teneinde een werkzaam geheel te krijgen

Vervolgens wordt dit antigeen  in het lichaam afgegeven en wordt er een immuunrespons in gang gezet.

Dit betekent letterlijk dat er een deel van de complexe vaccinproductie – de extractie van antigenen – wordt verplaatst van het laboratorium naar het menselijk lichaam.

Hier kan ik lang over schrijven, maar deze technieken zijn nog niet uit den treure uit getest. Men weet niet wat een lichaam hier mee doet en ieder lichaam reageert anders. Zit er bijvoorbeeld wel een rem op het proces of blijft het lichaam altijd maar produceren ? Dit zou veel bijverschijnselen kunnen geven, niet alleen nu maar ook jaren later. Er kan een auto-immuunreactie optreden, dat wil zeggen dat het immuunsysteem oververhit raakt en tegen zichzelf gaat vechten. Ook dit zou jaren later kunnen optreden. Hier is geen onderzoek naar gedaan.

Of je dus een injectie van Pfizer, Moderna, Janssen of AstraZenica krijgt, het zijn nieuwe technieken die nog in de experimentele fase verkeren.

Of de  eventuele vaccinatieschade te herstellen is zou ik, met de kennis van nu, niet weten.

Bovendien zal het per persoon verschillen of en welke schade er zal ontstaan na de “vaccinatie”

Het is een persoonlijke keuze die men maakt. Gevaccineerd zijn en (tijdelijk) de (beperkte) vrijheid terug te krijgen. Vervolgens jaarlijks , wegens allerlei mutaties,  een herhalingsshot halen om de vrijheid te mogen behouden. Of vertrouwen op het eigen immuunsysteem, dat ons uiteindelijk al duizenden jaren heeft gediend in de strijd tegen virussen etc.  Dit laatste impliceert dan wel dat het immuunsysteem onderhouden moet worden met bv extra vitamine D3, vitamine C en zink.

Delen:

On Key

Gerelateerde Blogs

Vragen? Zoek in de kennisbank.