Aluminium

Aluminium hoort niet in ons lichaam thuis.

Wat in het dagelijks leven nuttig en bijna onmisbaar is, is niet alleen schadelijk voor ons en ons milieu, maar ook zeer giftig.

Aluminium is een chemisch en zeer onedel element. Het is het meest voorkomende metaal in de aardkorst. Het valt met name op door zijn lichte gewicht en het feit dat het niet kan roesten.
Het metaal is nauwelijks meer weg te denken uit het dagelijkse leven. De luchtvaart- en auto-industrie profiteren van het lichte gewicht van het metaal. Maar ook in de huishouding, bij de woningbouw, in de voeding en cosmetica wordt het metaal breed ingezet.

Het metaal heeft zeker zijn risico’s. Het winnen van aluminium geeft een enorme belasting aan het milieu; de modder die ontstaat na het winnen is uiterst giftig.  In deze modder zitten zeer giftige metalen als arsenicum, kwik, lood etc. Milieuorganisaties zoals bijvoorbeeld “red het regenwoud” spreken van een complete afsterving van een ecosysteem. Het water uit de aangrenzende meren kan niet meer als drinkwater worden gebruikt. Of, zoals in Hongarije in 2010, toen het bij een aluminiumfabriek tot een breuk in de damwand kwam, er vele doden te betreuren was en vele honderden mensen tot aan de dag van vandaag leiden aan vergiftigingsverschijnselen.

Ondertussen kunnen diverse ziekten met dit giftige metaal in verbinding gebracht worden. Zoals bijvoorbeeld het uitlokken van autisme,  Parkinson, alzheimer, maar ook kanker.

Aluminium is een vreemde stof voor het lichaam; geen enkele biologische functie in het lichaam is afhankelijk van aluminium. Tot voor enkele decennia had het menselijk lichaam geen contact met aluminium omdat het gebonden lag in de aardlaag. Daarom is het dit lichte metaal voor ons organisme geen bekende stof en kan het bijna niet worden uitgescheiden. Daarom heeft het een langdurig blijvende schadelijke werking voor ons gehele organisme. Men vindt het in o.a.:

  • – Medicijnen
  • – Vaccinaties
  • – Voedingsstoffen
  • – Cosmetica en verzorgingsproducten
  • – Afvalwaterzuivering
  • – Water conditionering

Een stapeling van aluminium in het lichaam geeft een overbelasting en verzwakt  het immuunsysteem. Het kan meer als 200 biologische processen in het lichaam negatief beïnvloeden.

De volgende ziekten kunnen door aluminium uitgelokt worden:

Allergieën ( huiduitslag, astma, hooikoorts etc), hersenvlies- en hersenontstekingen, auto-immuunziekten zoals diabetes, MS, chronische ontstekingen zoals bijvoorbeeld gewricht-, zenuw-, darmontstekingen, autisme, Parkinson, Alzheimer, kanker, schildklierproblemen etc.

Aluminium in vaccinaties

Het basisidee van een vaccinatie is het lichaam tegen een bepaalde ziekte levenslang te immuniseren. Dat betekent dat er iets aan het lichaam moet worden toegediend, zodat het nooit vergeet waar het ‘immuun’ voor zou moeten zijn. Vroeger werd er aan de vaccinatie kwik (thiomersal) als conserveringsmiddel toegevoegd. Omdat het aantal mensen met autisme toenam, werd thiomersal nader onderzocht. Daarbij werd vastgesteld dat dit zwaar metaal een verwoestend effect had op de groei van de zenuwcellen in de hersenen. Deze hersencellen stierven af. De fabrikanten van de vaccinaties stonden onder druk en thiomersal verdween langzamerhand als conserveringsstof uit de vaccinaties. Aluminium kwam hiervoor in de plaats.

Een groot deel van de vaccinaties bevat aluminium. Dit wordt als adjuvans ingezet. Het maakt het immuunsysteem alert. Nadat het vaccin in de spieren is geïnjecteerd, beschadigt het metaal het weefsel zodanig, dat de cellen afsterven en aan het immuunsysteem doorgeven dat het lichaam wordt bedreigd. Als de vaccins, die bijvoorbeeld uit gedode ziekteverwekkers bestaan, zonder aluminium geproduceerd en toegediend worden, dan zou het lichaam de vreemde materie onmiddellijk afscheiden, zonder een echte immuunreactie te produceren. Om de veroorzaker van de ziekte te achterhalen, mobiliseert het immuunsysteem antilichamen. Maar het is echter niet primair de dode ziekteverwekker die het lichaam alert maakt, maar het giftige metaal aluminium, dat niet door het lichaam wordt herkend. Aluminium is dus verantwoordelijk voor de vorming van antilichamen in het bloed. Dit is een voorwaarde voor de goedkeuring van het vaccin. Een verhoogde antilichaamtiter in het bloed zegt echter niets over het beschermende effect van het vaccin. Desondanks wordt de antilichaamtiter beschouwd als bewijs van immuniteit.

Wordt aluminium geïnjecteerd, kan het de bloed-hersenbarrière passeren. Daardoor kan het de lichamelijke en geestelijke ontwikkeling sterk beïnvloeden. Net zoals Thiomersal wordt ook aluminium er van verdacht de zenuwcellen zwaar te beschadigen, hetgeen, onder andere, tot voortijdige hersendegeneratie kan leiden.

Aluminium is voor het menselijke lichaam giftig! Omwille van het milieu en de gezondheid zouden voedingsmiddelen uit de fabriek over het algemeen vervangen behoren te worden door natuurlijke levensmiddelen. Een terugkeer naar het natuurlijke, het vanzelfsprekende leidt ook tot het inzicht dat schadelijke medicijnen verzwakken, leiden tot chronische ziekten en een mogelijke genezing uitsluiten.  Dat geldt ook voor aluminium.  Dit metaal heeft noch een beschermende, noch een helende werking.

Aluminium is een groot risico voor mens en milieu en zal daarom wanneer mogelijk, vermeden moeten worden. Bepaal zelf hoe u dit metaal kunt ontlopen.

Bronnen:

  • Aluminium – die verkannte Gefahr für die Gesundheit , Daniel Trappitsch
  • „Dirty little secret – die Akte Aluminium, Bert Ehgartner
  • Gesund ohne Aluminium, Bert Ehgartner

Delen:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


On Key

Gerelateerde Blogs

Vragen? Zoek in de kennisbank.