Vergoeding consult 2021

In het verleden maakte Beroepsorganisatie BATC jaarlijks een overzicht over de vergoedingen van Zorgverzekeraars. Vandaag de dag is dit met méér dan 100 aanvullende zorgpolissen niet haalbaar gebleken. Zorgpolissen bevatten daarnaast ook veel onduidelijkheden.

Wat kunt u wel doen om u te informeren?

Bekijk meerdere vergelijkingssites om te zien wat voor u de voordeligste en meest complete zorgverzekeraar is. Onder de knop ‘vergelijkingswebsites’ op de homepage van deze site kunt u hiermee aan de slag. Indien u een keus heeft gemaakt vraag dan aan uw BATC therapeut haar/zijn AGB zorgverlenerscode. Deze code vermeldt u in een e-mail naar uw zorgverzekeraar. U vraagt in deze mail of u met uw aanvullende verzekering, bij behandeling door de BATC Therapeut, voor vergoeding in aanmerking komt. U heeft een schriftelijk bewijs nodig van uw zorgverzekeraar voordat de behandeling plaats vindt. De zorgverzekeraar dient duidelijk aan te geven welke werkvormen vergoed zullen worden.

Om er zeker van te zijn dat het consult door uw zorgverzekeraar uit aanvullende verzekering wordt vergoed raad ik u aan contact op te nemen met uw zorgverzekeraar. 

De praktijk heeft een geschillenregeling; deze wordt afgedekt via de regeling van de BATC.

Vragen? Zoek in de kennisbank.