Corona vaccinatie de oplossing?

Of: geen vaccinatie maar een sterk immuunsysteem?

Het COVID-19 virus is dagelijks in het nieuws. Maar zelfs de experts zijn het niet met elkaar eens over de juiste aanpak. Het coronavaccin lijkt de oplossing te zijn om weer “normaal” te kunnen leven. Maar gaat dit echt de heilige graal zijn?

Is de griepprik de ‘heilige graal’ geweest tegen het griepvirus?
Wil je überhaupt wel een vaccinatie als die er is?

Want: Is deze getest op veiligheid?
Op effectiviteit?
Wat zit er precies allemaal in?
Wat zijn de bijwerkingen op de lange termijn?

Sterk immuunsysteem

Zou een sterk immuunsysteem niet beter zijn als eerste verdedigingsmechanisme tegen iedere aanvallende virus of bacterie?
Waarom leren we de mensen dan niet hoe ze hun eigen immuunsysteem kunnen versterken?
De reguliere gezondheidszorg volgt hierin de beweringen van de grondlegger van de hedendaagse geneeskunde, Louis Pasteur.
Zijn redenering was als volgt: je hebt een virus/bacterie; die veroorzaakt een ziekte; dus we moeten iets tegen deze virus/bacterie doen.

Een tijdgenoot van Pasteur, Claude Bernard, zag het echter heel anders.
Hij beweerde dat een ziekte pas een ziekte wordt als de  ‘omstandigheden’ gunstig zijn.

Dokter Hans Moolenburgh

Dr. Hans Moolenburgh sr, huisarts in hart en nieren, is op 6 november 2018 op 93-jarige leeftijd overgegaan. Moolenburgh heeft veel betekend voor de Nederlandse bevolking. Hij heeft onder andere, als hoofd van de anti-fluorideringsbeweging, (na een heftige strijd met de regelgevingsautoriteiten, die uiteindelijk ongelijk hebben gekregen) ervoor gezorgd dat wij geen neurotoxisch en kankerverwekkend fluoride in ons drinkwater hebben gekregen.

Ook dokter Hans Moolenburgh wist het gedachte goed van Bernard altijd mooi te verwoorden.
Hij zei “Wat we in feite doen, is een ziekte wegdrukken, waardoor er weer een nieuwe tevoorschijn komt, die we vervolgens ook weer wegdrukken”.
Hij zei ook altijd dat artsen worden opgeleid in ‘medische verschuifkunde’. Hij wist dat het wegdrukken van ziekten niet de oplossing was.

Vanuit deze visie bestrijd je dus geen virus, maar geef je aandacht aan de omstandigheden.

Voorkomen is beter dan genezen.

Al duizenden jaren hebben onze voorouders gebruik gemaakt van middelen uit de natuur om onszelf te beschermen tegen ziekte, onze afweer te versterken én om onszelf te kunnen genezen.
Natuurlijk heeft de moderne geneeskunde veel levens gered met onder andere penicilline en antibiotica.

Maar op termijn ben je – zoals dokter Hans Moolenburg het zegt – bezig met medische verschuifkunde. In plaats van telkens weer de antibiotica in zetten, of een vaccin, is het beter om te gaan bouwen aan een sterke afweer.

Wie is daarin geïnteresseerd? Welk bedrijf wil miljarden euro’s investeren in een onderzoek naar een bepaalde plant of natuurlijk geneesmiddel als daar achteraf geen patent op genomen kan worden?
Het gevolg is echter dat we krachtige, natuurlijke medicijnen al jaren aan de kant hebben geschoven.
Ik geloof dat het de hoogste tijd is dat we gaan investeren in onszelf. In kennis en wijsheid over ons immuunsysteem.

Zodat we van angst naar vertrouwen kunnen gaan.
Van slachtofferschap naar zelfredzaamheid.
Van afhankelijkheid van autoriteiten naar de kennis om zelf toe te passen.

Hierbij een korte opsomming van strategieën om je gezondheid een enorme boost te geven in deze kritische tijd:

  • Zonlicht (Vitamine D)
  • Voldoende beweging
  • Gebruik gezonde kruiden
  • Vul je micronutriënten aan
  • Vermijd het gebruik van suiker
  • Zorg voor een gezonde darm
  • Geniet van het leven!

Zonlicht (vitamine D)
Gelukkig zien steeds meer mensen het belang in van voldoende vitamine D3, ook voor de bescherming tegen o.a. het COVID-19.
Een studie uit 2017 in een zeer bekend Engels medisch tijdschrift, de BMJ, toonde een verband aan tussen een betere werking van enerzijds het immuunsysteem tegen virussen en anderzijds vitamine D3.

Beweeg voldoende
Wandelen in de zon. Naast de opname van vitamine D3, stimuleer je het lymfesysteem en dus de immuniteit.

Gebruik gezonde kruiden
Kruiden maken al duizenden jaren onderdeel uit van onze natuurlijke apotheek. Denk aan gember, knoflook en rozemarijn. Gebruik deze naar hartenlust. En wat te denken van geelwortel?
Een snelle blik in de onderzoeksdatabank PubMed laat zien dat er maar liefst 3903 onderzoeken naar kurkuma en curcumine zijn uitgevoerd. Het is dus een eeuwenoud middel die vandaag de dag veel aandacht krijgt.

Vul je micronutriënten aan
Dit is zeer belangrijk zodat je lichaam alle stofwisselingsprocessen goed kan uitvoeren. Maak hiervoor gezonde smoothies en sapjes. Maar let ook op voldoende zink en vitamine C, quercitine. Maar let wel: de betere kwaliteit suppletie, in natuurlijke vorm zodat het lichaam het zo optimaal mogelijk weet op te nemen. Zodat het immuunsysteem een eventuele griepgolf weet te pareren.

Dit is zeer belangrijk zodat je lichaam alle stofwisselingsprocessen goed kan uitvoeren. Maak hiervoor gezonde smoothies en sapjes. Maar let ook op voldoende zink en vitamine C, quercitine. Maar let wel: de betere kwaliteit suppletie, in natuurlijke vorm zodat het lichaam het zo optimaal mogelijk weet op te nemen. Zodat het immuunsysteem een eventuele griepgolf weet te pareren.

Vermijd het gebruik van suiker
Suiker is een wit gif en werkt enorm verlagend op je immuunsysteem.

Zorg voor een gezonde darm
80% van je immuunsysteem bevindt zich ter hoogte van je darmen. Suiker en bewerkte producten kunnen je darmbalans enorm verstoren.
Een goed probiotica supplement staat daarom vaak aan de basis van elk gezondheidsprotocol. Probiotische voedingsmiddelen zoals yoghurt, zuurkool en kefir zijn goede toevoegingen.

And last but not least

Geniet van het leven!
Geniet, ondanks de bizarre tijd en opgelegde regels, van deze ‘verplichte rust’. Het alsmaar moeten,moeten, moeten hoeft even niet meer. Verleg je aandacht op datgene waar je WEL invloed op hebt. Voeding, natuurlijke medicijnen, positieve gedachten en leefstijl.
We dienen onze eigen verantwoordelijkheid te nemen voor onze gezondheid, onze zelfredzaamheid te vergroten. Niet afhankelijk te zijn van de grillen en grollen van derden. We zijn niet weerloos overgeleverd.

En hoe eerder je dit begrijpt en ervaart, hoe krachtiger je in het leven zult staan.

Delen:

On Key

Gerelateerde Blogs

Vragen? Zoek in de kennisbank.