Milieutechnologie

Wij leven sinds mensenheugenis in de natuurlijke electromagnetische velden en golven van de aarde en het heelal.  Het is een zeer breed spectrum van statische velden, via laagfrequente en hoogfrequente velden, van zichtbaar licht tot aan de radiografische straling uit het heelal. De meeste velden en golven zijn voor ons niet waarneembaar. Bijvoorbeeld: het aardmagneetveld, de luchtelectriciteit, de radioactiviteit van de aarde en het heelal, de röngenstralen en de UV stralen van de zon. Het onttrekt zich allemaal aan onze waarneming.

Slechts een klein deel van dit spectrum, het licht en de warmte, kunnen wij waarnemen. Maar ondanks het feit dat we de velden en golven niet kunnen waarnemen zijn ze voor ons leven van groot belang. Zonder deze natuurlijke velden en golven zouden wij geen moment kunnen leven. Zij sturen onze levensprocessen als hersenen, hart, beweging, ogen en oren, etc.  Alles in levende wezens functioneert volgens electromagnetische principes en aansturingen.

In wetenschappelijke kringen en in het bijzonder in de biologie, is een strijd aan de gang tussen twee mensbeelden: het mechanistische en het electromagnetische mensbeeld. Het mechanistische mensbeeld, dat vooral in de vorige eeuw populair geworden is, beschouwt de mens als een puur mechanisch en chemisch ding. Rechtlijnig hiertegenover staat het andere mensbeeld: de electromagnetische mens.

Electrostress stoort dit veld, het grijpt in in de electromagnetische en biologische processen van het menselijke lichaam. Dat betekent stress voor lichaam en geest, waardoor de eigen herstelkracht van het lichaam wordt aangetast, ziekteverschijnselen kunnen optreden.

Met de VEGA-test is te meten of men electromagnetisch belast is en in welke mate de herstelkracht van het lichaam aangetast is.  Deze herstelkracht van het lichaam kan een positieve impuls ontvangen via het dragen van een SI-kaart (6 weken werkzaam).