Wie ben ik?

PasfotoProbeer niet iemand te worden van succes , maar van waarde. (Albert Einstein)

Mijn naam is Renée van der Meer en ik ben in 1952 geboren in Leeuwarden. Mijn ouders hadden  een bloemenwinkel. Het ondernemen is er mij dus met de paplepel ingegoten. Na het afronden van de middelbare school (HBS-b) ben ik in 1970 naar Utrecht verhuisd en heb daar de opleiding Oefentherapie Cesar gevolgd. In mijn stage periode heb ik o.a. in het UMCG en in het Scheper Ziekenhuis in Emmen gewerkt. In dit laatste ziekenhuis ben ik na mijn diploma blijven "hangen" en heb hier met veel plezier 2 jaar gewerkt. Na deze 2 jaar ben ik met Eend (Citroën) en huisraad naar Zwitserland verhuisd. In Zwitserland heb ik gewerkt als "Krankengymnastiker" in een Rheumakliniek in Leukerbad. Deze kliniek had ook een opleiding Fysiotherapie. Gedurende de tijd dat ik werkzaam was in deze kliniek heb ik deze opleiding met succes afgerond.

Het werken in het buitenland beviel mij uitstekend. Na Zwitserland ben ik nog een jaar als fysiotherapeute werkzaam geweest in Wendlingen, Duitsland (dichtbij Stutgard).

In de barre winter van 1979 ben ik weer terug naar Nederland verhuisd. In 1980 heb ik op advies van mijn toenmalige huisarts een eigen praktijk Oefentherapie Cesar in Drachten gestart (mijn Zwitserse diploma fysiotherapie is in Nederland jammer genoeg niet erkend).
In 2006 heeft mijn collega deze praktijk overgenomen (www.oefentherapiedrachten.nl). Deze praktijk bestaat nu al ruim 29 jaar en is  inmiddels een bekend adres in Drachten en omgeving.

Buiten deze praktijk om heb ik destijds nog vele bestuurlijke activiteiten ontplooid, onder andere in het landelijke bestuur van de beroepsgroep oefentherapie Cesar. In het kader van de oefentherapie heb ik aanvullende opleidingen gevolgd.

In 2001 ben ik  in aanraking gekomen met een electro-acupunctuurapparaat volgens VEGA. Ik heb  me uitvoerig laten informeren over dit apparaat, enerzijds omdat alles wat met gezondheid te maken heeft mij boeit, anderzijds omdat ik duidelijk op zoek was naar een nieuwe uitdaging. Toen mijn interesse was gewekt heb ik de opleiding tot gecertificeerd VEGA-tester in Nederland gevolgd. Aansluitend heb ik het apparaat aangeschaft (een rib uit het lijf) en aanvullend de VEGA-opleiding in Duitsland gevolgd. In 2003 ben ik, naast mijn werk als oefentherapeute Cesar in de maatschap Oefentherapie, officieel met mijn praktijk electro-acupunctuur volgens VEGA gestart. In 2006 heb ik mijn werkzaamheden als oefentherapeute Cesar beeindigd en me volledig gericht op de praktijk electro-acupunctuur.

In 2003 ben ik, via Coby Bouwkamp, in aanraking gekomen met een gezondheidsprogramma "Weet hoe je eet" . Dit programma boeide mij vanwege het ontgiftende karakter en het stabiliserende effect dat het heeft op de bloedsuikersspiegel. De resultaten leken geweldig. Gedurende enkele jaren heb ik met veel enthousiasme met het programma gewerkt, maar tegelijkertijd resultaat gerichte statistieken bijgehouden. Door deze statistieken heb ik leren inzien dat, naast een gedegen kennis van zaken op dit gebied, alleen een strikt individuele aanpak een optimaal resultaat in de toekomst kan garanderen. Een bijzonder leerzame periode. Omdat ik mij niet kon vinden in de marketingstrategie van "Weet hoe je eet" ben ik afgehaakt.

In 2007 heb ik een opleiding gevolgd bij Memon Nederland. Door deze kennis ben ik beter in staat te begeleiden op het gebied van electromagnetische belasting (straling van UMTS, GSM, alle kunstmatige straling van DECT, LAN, etc). 

Terug naar Introductie