Doelstelling

'Alles staat met elkaar in verband. De natuur en het menselijk lichaam. Ziet men dat over het hoofd dan kan er geen sprake zijn van een natuurlijke geneeskunst. Men is slechts de dienaar van de natuur. - Hippocrates -

Als natuurgeneeskundig therapeut ben ik altijd op zoek naar de achterliggende oorzaak van de klachten waarmee mensen bij mij in de praktijk komen.  

In de natuurgeneeskunde streeft men namelijk altijd naar een holistische aanpak. Daarom worden de klachten die iemand heeft niet als op zichzelf staand beschouwd, maar gezien als onderdeel van het hele lichaam.

In mijn praktijk ga ik, samen met de cliënt, op zoek naar antwoorden op de vragen: wat is de oorzaak van mijn klachten en waarom heb ik deze ziekte?  Door de oorzaak van de verstoring op te sporen en aan te pakken voorkom je dat een ziektebeeld telkens weer terug komt.

Het doel van mijn  behandeling is om het zelfgenezend vermogen van het individu aan te zetten. Als dit op de juiste manier gebeurt, zal niet alleen het lichaam, maar ook de geest weer in balans kunnen komen.

Terug naar Introductie